Vyberte perfektní papír pro Váš katalog

Výběr správného druhu papíru je jednou z nejdůležitějších otázek při projektování katalogu. Správné rozhodnutí ovlivní jak kvalitu zpracování, tak vnímání brožury.

Papír má vliv na kvalitu tisku

Katalogy, návody a většina ostatních vícestránkových dokumentů používaných v podnikání jsou obvykle vytvářeny pomocí nejpopulárnějších druhů papíru - ofset, matná nebo lesklá křída. V projektech brožur se také stále častěji objevují dekorativní papíry, jako jsou kraftliner nebo woodstock betulla (např. obálky katalogů nebo vložky), které pomáhají dosáhnout efektu prémiového produktu.

Vysoce kvalitní papír může připoutat čtenáře na delší dobu, a čím delší je doba spotřeby obsahu, tím větší je pravděpodobnost, že učiní rozhodnutí o koupi prezentovaného výrobku nebo použití služby. K dispozici máte různé gramáže papíru od 90 g do 170 g pro vnitřní stránky a 250-285 g pro obálky. Vyberte papír, který spolu s obálkou vytvoří souvislý celek a pomůže Vám dosáhnout efektu, který okouzlí příjemce.

Vyberte vysoce kvalitní povrchovou úpravu

Mezi zušlechtěními lze rozlišit matnou a lesklou fólii, soft touch nebo kombinaci fólie a parciálního UV laku. Lesklá povrchová úprava způsobuje, že fotografie výrobků vypadají atraktivnější, detaily přitahují oko, a zvýrazněné prvky zdůrazňují nejdůležitější aspekty prezentovaných produktů nebo služeb.