Potřebujete krabice s potiskem? Podívejte se, jaké suroviny třeba zvolit!

Potřebujete krabice s potiskem? Podívejte se, jaké suroviny třeba zvolit!

Před objednáním svých vysněných obalů stojí za zvážení, z čeho by měly být vyrobeny. Kraftliner, karton Neo Board nebo možná Alaska? Jak se zorientovat v bludišti těchto neznámých názvů a vybrat si správně?

Surovina nejlépe vyhovující potřebám Vašeho podnikání

Než se rozhodnete pro výrobu krabic, měli byste zohlednit několik aspektů, které určí funkčnost Vašich obalů, jakož i jejich vzhled. Budete do krabice balit těžké věci? Bude se používat jako hromadné balení? Nebo si namísto trvanlivosti vyberete vzhled, protože v krabici budou vždy jen lehké předměty? Na tyto otázky je dobré si odpovědět ještě před výběrem konkrétní suroviny. Znáte už své potřeby a víte, co potřebujete? Je čas přejít na charakteristiku jednotlivých druhů materiálů, ze kterých může být vyrobeno Vaše balení.

Kraftliner

Kraftliner je pevný, sulfátový papír vyrobený hlavně z celulózy (primárních vláken) s přídavkem recyklované buničiny. Vyznačuje se vysokou odolností proti roztržení a velmi dobrými vlastnostmi pro tisk. Jeho hlavní výhodou jsou pevnostní parametry - pokud potřebujete pevnou krabici, která vydrží přepravu a nepoškodí se, bude tento materiál perfektní volbou, přičemž gramáž 250 g poskytne konstrukci správnou tuhost. Pokud má obal vypadat EKO - hnědý Kraftliner bude jednou z nejlepších možností.

Karton GC1 Neo Board *

Neo Board je kartonem z dřevní buničiny s vysokou tuhostí, který je trojnásobně potažen, má bílý spodek, typ GC1. Je vyráběn z chemické a chemotermomechanické buničiny, přičemž jeho vrchní vrstva je potažena kaolínem a spodní vrstva bělenou celulózou. Tento druh suroviny velmi dobře znáte z obalů na kosmetiku, léky, zdravotnické potřeby a potraviny. Bělost kartonu umožňuje vytvářet elegantní obaly s efektem premium a gramáž 300 g zajišťuje přiměřenou tuhost stěn krabice, čímž účinně chrání produkt před poškozením. Karton Neo Board má certifikáty FSC a ISEGA a úspěšně prošel testem ROBINSON, díky čemuž je vhodný pro styk s potravinami. Dostupná gramáž je 300 g. Karton lze zušlechtit matnou nebo lesklou fólií a selektivním UV lakem.

Karton Custom Kote

Síla a všestrannost kartonu Custom Kote umožňuje realizovat i ty nejnáročnější obalové projekty. Potažená strana je ideální pro potisk a druhá - nepotažená - poskytuje dojem čistoty a přirozenosti. Mezi těmito dvěma povrchy jsou tvrdé, odolné přírodní a recyklovaná vlákna. Krabice vyrobena z kartonu Custom Kote vydrží náročné podmínky při přepravě nebo skladování, zatímco gramáž 345 g se perfektně osvědčí při baleních s velkou hmotností. Karton lze zušlechtit matnou nebo lesklou fólií a selektivním UV lakem.

Karton GC2 Alaska

Dvojnásobně potažená Alaska je vysoce kvalitní karton typu GC2 se zvýšenou tuhostí a tloušťkou, a současně s nižší gramáží, což znamená, že je možné použít nižší nominální plošnou hmotnost kartonu a snížit spotřebu surovin v kilogramech, při zachování stejného počtu produktů. Karton je certifikován pro přímý kontakt se suchými, vlhkými a mastnými potravinami, proto se perfektně osvědčí v obalech pro potravinářský a farmaceutický průmysl. Bílá a krémová barva kartonu umožňuje vytvářet elegantní a graficky pokročilé vzory. Dostupná gramáž je 330 g. Karton lze zušlechtit matnou nebo lesklou fólií a selektivním UV lakem.

Karton Ovaro

Ovaro je vícevrstvá hnědo-hnědá lepenka vyrobena ze 100% recyklovaného papíru. Dokonale hladký na obou stranách a stejně syté odstíny hnědé na vrchní i spodní části umožňují vytvářet jedinečné vzory obalů. Ovaro je elegantní podklad pro výrobu obalů pro kosmetiku, farmaceutika a domácí spotřebiče. Karton Ovaro má certifikát FSC, schválení pro styk s potravinami a certifikát bezpečnosti hraček EN 71-3. Gramáž 350 g zaručuje vysokou tuhost obalů.

Jak vidíte, výběr je opravdu velký! Nyní, když znáte vlastnosti a použití jednotlivých surovin, můžete si lépe přizpůsobit materiál pro svůj obal.

Víte už, jaký je rozdíl mezi Kraftliner a Ovaro? Prohlédněte si naši nabídku obalů a uvidíte, co z nich můžete udělat.

* Vzhledem k současné situaci na trhu materiálů, karton GC1 NeoBoard 300 g (bílý / bílý) byl nahrazen kartonem GC1 Rubicon 290 g (bílý / bílý).